И тъй като темата с въпросната щипка се разшири, обещах на някои от колегите да купя и да сложа снимка. Правя го защото не мисля, че някои трябва да злоупотребяват с хорската мъка по любиматия автомобил и да пробутват цели механизми. Щипката която виждате е за задно-дясно стъкло. Вече е обещана на колега, но ако има други желаещи, моля да се обаждат и когато имам време ще вземам и ще пращам по Еконт. Цената е 20 лв. Нищо от тази цена няма за мен, това трябва предварително да се зане от всички. Преди 2месеца си сложих точно такава, така че твърдя, че пасва идеално. Едно уточнение за тези които тепърва ще поръчват. При монтажа отстранете гуменото уплътнение което е фабрично на стъклото, там където влиза фиксатора. Късмет на всички!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Щипка задно стъкло АР 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщениеИ тъй като темата с въпросната щипка се разшири, обещах на някои от колегите да купя и да сложа снимка. Правя го защото не мисля, че някои трябва да злоупотребяват с хорската мъка по любиматия автомобил и да пробутват цели механизми. Щипката която виждате е за задно-дясно стъкло. Вече е обещана на колега, но ако има други желаещи, моля да се обаждат и когато имам време ще вземам и ще пращам по Еконт. Цената е 20 лв. Нищо от тази цена няма за мен, това трябва предварително да се зане от всички. Преди 2месеца си сложих точно такава, така че твърдя, че пасва идеално. Едно уточнение за тези които тепърва ще поръчват. При монтажа отстранете гуменото уплътнение което е фабрично на стъклото, там където влиза фиксатора. Късмет на всички!
"Правя го защото не мисля, че някои трябва да злоупотребяват с хорската мъка по любиматия автомобил и да пробутват цели механизми",защото ако е така искам да ти кажа ,че си влязал в голяма заблуда.
Щастлив съм да споделя с теб и всички колеги , че нито продавам ,нито ги произвеждам въпросните машинки и ако прочетеш отново поста ми ще видиш ,че веднага му казах на колегата какъв е проблема,защото и аз съм минал по този път. Посъветвах го също така да си потърси втора ръка ,защото лично съм обиколил всички вносители на части и такава пластмаса не се продава отделно .
Капишalfa romeo 166 2.4 jtd
Comment
-
Братле.........хм какво да ти кажа.....гузен негонен бяга, но не тебе имах предвид. Ако беше така щях да те цитирам поне, нали така. Не разбирам, защо си се сетил за себе си............?
---------- Post added at 16:44 ---------- Previous post was at 16:35 ----------
Ще помоля колегите, които правят заявка на л.с. да оставят трите имена, адрес, телефон за връзка.
Comment
-
Така, предупреждавам колегите който са се купули цялата машинка за 350лв само и само заради тази щипка или колегите който не рискуват да го отварят щото оше малко и ще се чупи
--> недейте да четете този пост че ше ви се дигне кръвното
Благодаря на колегата leshoiad пробвах щикпата на снимки (по на горе). Засъжеление тази щипка не стана и точно тази няма как да стане (ще спестявам детаилите). Предполагаме че сервиза от който е взето са сгрешили или има няколко модели. Със сигурност на leshoiad стана така че сигурно щипката съштестува. На leshoiad, благодаря ти все пък за помошта - така си е супер да се помагаме така доколкото можем
Почнах тогава да ровя по интернет - не можах да повярвам че имат във Стара Загора а че няма във София... видях със думите "държач на жило ел. стъкла" по гоогл че не сме само ние със този проблем.
За по ясно тази пласмаса ще я викам държач от сега.
Сега става по интересно:
Учаен, си мислих "ебали му ма... от каде мога да я намирам този държач егати !!"
И тогава, след като работя във Горубляне и е пълно със магазини за авточасти, реших без надежда да ходя пред фирмата ми във първя магазин.
Питам за държач за ел. стъкла и оооох .... имат !
Дури и каталог ми показват - гледаме Алфа, няма - Фиат, няма точно както ни трябва...
А тогаваОООО Чудо !!! гледам снимки на държачите за Рено, Пежо и Ситроен --> изглеждат същите !
Тогава се сетих: механисм (моторчето) на задното ел. стъкло е направен от Арвин Меритор (написамо върху него) - френска фирма - знам ги добре
. Те след като правят целя механисм и като ги знам тези франсузи, сигурно и Арвин Меритор продава на френски коли и то затова държачите са същите.
Във този магазин не държат всичките видове - те се поръчват и на следващя ден са там. Но за късмет, един модел който беше много подобен на пръв поглед го имаше налични. Мисля че беше на Ситроен Xantia.
След като от две седмици го гледам този тъпя чупен държач, знам го на езус как изглежда и бях сигурен че става.
Слагам малко снимки за сръвнение между старя (чупеня) и този който взех (ейй на око го взех и като гледах добре го отселих)
Пак разглубих старя (вече със затворени очи за 7.5сек) и пробвах новя.
(Почти) идеално. Всичко влиза перфектно - то държачите са еднакви. Само забележката е за пишката който държи стъклото - диаметер е идеален, не е нужно да се махне гумата. Обаче този които взех върви без щипката които се щракне от зад и на старя не става съвсем щото точно във отвора кадето се щракне е малко по малкук диаметер = щипката не държи. Споръд мен не е фатално, и без може (то стъклото няма как да се извади, но сигурно е повече да не вибрира).
След като съм перфекционист, реших да вземам щипката от старя и го щракнах вурху и гумата. Гумата дава малко по голям диаметер и тогава щипката държи. На снимка надявам се да го видите добре.
За начин на монтиране, ако трябва ще обесня че видях няколко трикове да стане по лесно. Но вече поста стана истинска книга.
- Ресултат : работи идеално !
И сега от 2 седмици гадая а просто отговор беше на 2 крачки от работата ми... искам да се гръмна
- Цена на държач --> 12лв(и пак викам защо няма френското знаме да го е....)
- Място от кадето го купих --> фирмата ми е на 2, самоковско шосе (една голяяяяяма червена сграда) - то магазин е на среща - има една автомивка и до там е. Не си спомнят името но надписа е вервено и е нещо както за тунинг.
Ако отивате до там, проверете по каталог първо - пак викам взех на Ситроен Ксантя и го имаше налични. Може би със други модели може и да върви сус задната щипка но трябва да се провери !!
Повече да не кажете че части за Алфа Ромео не се намират лесно!!
Живи и Здрави от мен.
П.С. Ето и линк към гоогле мапс със точно местоположението за магазина от кадето купих държач : http://maps.google.com/maps?q=42.636...,0.006899&z=17Last edited by Christweil; d.m.y г., 11:08.Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло+ ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен
+ ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение
Comment
-
И по телефона му се обадих на Кристоф ноооооо..............евала братле, бравООО! Е така се прави.............. За инфо на колегите, според мен самите шейни на тези държачи според годината на производство на автомобила са различни. За да съм сигурен утре ше разглобя моята и ще направя снимки. Не е изключено и аз да съм сгрешил при покупката. Още веднъж БРАВО на Кристоф!!!
Comment
-
Останалото парче извади с отверка или клещи.Тоест направо го счупи или плъзни по лайсната има канал.
Ще побългариш кое??Побългаряване е ако подпреш с летвата самото стъкло!
За тия пари мисля че спокойно може да си спестиш това главоболие.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
днес се занимавах доста с този прооблемец изяде ми здравето първо разпитах в няколко магазина нямаше или бяха свършили , и на 1-2 места намерих но нещо не е как трябва да е не влиза докраи да се законтри стъклото ,утре ще кажа дали може да се ползват тези щипки на 100% ЗА ХОРАТА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ ДА СЕ ТОРМОЗАТ и ще дам адресите от кадето може да се купатAlfa 147 JTD+ & Alfa 159 JTD +
Comment
Comment